Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Στον… αέρα το Πρωτάθλημα!

Στον… αέρα το Πρωτάθλημα!

Τετάρτη, 21/11/2007
Η αναστολή ζημιώνει το ποδόσφαιρό μας…
 
Σχετικές κατηγορίες
Editorial

(Άρθρο του Χρήστου Γραμμένου)

Εντελώς άγνωστο και αμφίβολο είναι πότε θα διεξαχθεί η 9η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν τούτες οι γραμμές, όλα ήταν «ρευστά» μεν, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το πιθανότερο είναι να μην γίνουν αγώνες στο τριήμερο 24, 25 και 26 Νοεμβρίου.
Παρακάτω αναλύουμε πώς οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ύστερα από την απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β-Γ Εθνικής, την περασμένη Πέμπτη, για αναστολή των Πρωταθλημάτων της δεύτερης και της τρίτης Κατηγορίας, με κύρια αφορμή… « Τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση, κυρίως εξαιτίας της μη τήρησης της υποχρέωσης της Super League να της καταβάλει το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ κατ έτος», όλοι περίμεναν πως η διοργανώτρια αρχή της πρώτης Εθνικής, στη χθεσινή της συνεδρίαση, θα υπέκυπτε σε αυτή την πίεση από πλευράς Ε.Ε.Π.Β&Γ.

Πριν γίνει η χθεσινή συνεδρίαση, είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ε.Π.Β&Γ., Πέτρου Θεοδωρίδη, σε Μέσα Ενημέρωσης, ο οποίος διατύπωνε την αδιάλλακτη στάση του, τονίζοντας:
«Από τη Super League περιμένουμε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Αν δεν συμβεί αυτό, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Η Super League μάς έλεγε ότι στόχος της ήταν να βοηθηθούν οικονομικά οι μικρότερες Κατηγορίες. Είχαμε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις από τα 6 εκατ. ευρώ, πήγαμε στα 5 εκατ. και τελικά καταλήξαμε στα 2,9 εκατ. Ούτε αυτά όμως έχουμε πάρει στα χέρια μας. Η εποχή των διαβεβαιώσεων και των υποσχέσεων πέρασε. Τώρα ήρθε η ώρα της υλοποίησης. Δεν θα κάνουμε πίσω, παρά μόνο αν πάρουμε τα χρήματα. Πρέπει να πάρει θέση στο θέμα και η Πολιτεία. Δεν ξέρει η Πολιτεία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Γιατί εθελοτυφλεί; Όλα αυτά κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο και μεγάλο μάλιστα. Όμως, δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Ελπίζω να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις».

Το Δ.Σ. της Super League συνεδρίασε χθες Τρίτη, χωρίς τελικά να αποφασίσει την καταβολή των χρημάτων που απαιτεί η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β-Γ Εθνικής. Αντ αυτού, η Super League προχώρησε στην έκδοση της ακόλουθης ανακοίνωσης:
«Με έκπληξη και δυσφορία η Super League πληροφορήθηκε την απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β & Γ Εθνικής να αναστείλει τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα κι ενώ είχε ήδη συσταθεί, από κοινού, επιτροπή επίλυσης του θέματος που έχει προκύψει, αλλά και εν γένει καθορισμού του πλαισίου συνεργασίας των επαγγελματικών ενώσεων, για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το Δ.Σ. της Super League είναι αντίθετο, σε κάθε περίπτωση, σε οποιαδήποτε πρακτική αναστολής ποδοσφαιρικών αγώνων. Ως εκ τούτου, η Super League καλεί τους εκπροσώπους της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β & Γ Εθνικής, που συμμετέχουν στην ως άνω επιτροπή, να επανέλθουν στη συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων, για το καλό του ποδοσφαίρου».

Από την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β-Γ Εθνικής εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Πέτρος Θεοδωρίδης: «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε, τη θέση της Super League μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, σχετικά με την απόδοση των οφειλομένων στην Ένωσή μας, ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, προσπαθώντας να αντιληφθούμε σε τι οφείλεται η δυσάρεστη έκπληξη, την οποία ανακοίνωσαν ότι ένοιωσαν τα μέλη της Super League, από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας να οδηγηθούμε στην οδυνηρή για όλους μας αναστολή των Πρωταθλημάτων της ΕΕΠ Β-Γ Εθνικής Κατηγορίας. Η οικονομική απόγνωση στην οποία μας έχει οδηγήσει, τόσο η δημιουργία της Super League, όσο και η ασυνέπεια της καταβολής του οφειλομένου ποσού, μας ώθησαν στη λήψη της παραπάνω απόφασης. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, θέλουμε να γίνει αντιληπτό ότι είναι αρκετό το χρονικό διάστημα των 16 μηνών συζητήσεων, που έγιναν με την Super League, λαμβανομένης υπ όψη και της προτάσεως που έχει γίνει από πλευράς μας για παράταση του χρόνου εξόφλησης της καταβολής του ως άνω ποσού, από τρία χρόνια – που αρχικά είχε ορισθεί – σε 5 χρόνια, κι έφθασε η στιγμή των έργων, δηλαδή της αμέσου καταβολής των χρημάτων που μας οφείλουν. Δυσφορία νοιώθουμε εμείς, για το ύφος και την πρακτική που ακολουθεί η Super League και κυρίως για την αναλγησία που επιδεικνύει στα προβλήματα της Ένωσής μας. Αν κάποιοι απαρνούνται το λόγο τους, που μάλιστα δόθηκε δημοσίως, τους αφήνουμε στην κρίση του φίλαθλου κόσμου. Ας μην λησμονούν δε, ότι για τη σύσταση της Super League με νομοθετική ρύθμιση έπρεπε να συναινέσουμε και εμείς, κάτι που επράξαμε, όντας αφελείς και πιστεύοντας ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για την καταβολή - κατ έτος - 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Ένωση Β-Γ Εθνικής Κατηγορίας δεν οφείλει τίποτε και σε κανέναν. Οι οφειλές προς τρίτους είναι δημιούργημα των ΠΑΕ της Α Εθνικής Κατηγορίας. Εκείνοι είχαν την πλειοψηφία στα συμβούλια της ΕΠΑΕ, εκείνοι ελάμβαναν τις αποφάσεις, και δυστυχώς εμείς, με νόμο, κληρονομήσαμε τα χρέη τους (!) για να φτιαχτούν πλείστα γήπεδα της Α Εθνικής Κατηγορίας, με αποτέλεσμα να οφείλονται χρήματα ακόμα και σήμερα, τα οποία καλούμεθα να πληρώσουμε εμείς… Άπαντες πρέπει να αντιληφθούν, ότι ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν παίζεται μόνο σε οκτώ γήπεδα κάθε Κυριακή, και ο τρόπος που αντιμετωπιζόμεθα είναι σίγουρο ότι δεν θα βοηθήσει, όχι μόνο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, αλλά και στη συνοχή του. Η ιδιοκτησιακή άποψη που έχουν κάποιοι για το ποδόσφαιρο, δεν μας αγγίζει. Τέλος, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι το Πρωτάθλημά μας διεξάγεται χωρίς Αθλητικούς Δικαστές, κι αυτό δεν προβλημάτισε καθόλου τη Super League».

Ούτε, λοιπόν, η μία πλευρά κάνει πίσω, αλλά ούτε και η άλλη. Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα το μεσημέρι με τα γραφεία της Ε.Ε.Π.Β&Γ, μας είπαν ότι η Ένωση εμμένει στην απόφαση της για αναστολή των Πρωταθλημάτων της Β και της Γ Εθνικής, και πως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά της.

Στο μεταξύ, το γεγονός ότι χθες Τρίτη δεν έγινε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο ορισμός των διαιτητών για τους αγώνες της Β και της Γ Εθνικής, που είχαν προγραμματιστεί για το τριήμερο 24, 25 και 26 Νοεμβρίου, οδηγεί στο συμπέρασμα και την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα γίνουν τα παιχνίδια.

Ήδη, είναι κάπως αργά, αφού οι ομάδες θα πρέπει να ξέρουν κάποιες ημέρες πιο πριν το πότε θα παίξουν, ώστε να προγραμματίσουν τα ταξίδια, να «κλείσουν» ξενοδοχεία, να σφραγίσουν εισιτήρια, να βγουν οι άδειες στα γήπεδα για την τέλεση των αγώνων, να ειδοποιηθούν η Αστυνομία, τα ασθενοφόρα και οι πυροσβεστικές, να οργανώσουν οι φίλαθλοι τις εκδρομές τους, να γίνει ο ορισμός των διαιτητών κλπ.

Την όλη κατάσταση την «πληρώνουν» τα σωματεία και οι φίλαθλοί τους, καθώς στην πλάτη αυτών κάποιοι έχουν πείσμα και «δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους», ενώ παράλληλα ορισμένοι… καρεκλοκένταυροι σφυρίζουν αδιάφορα και δεν παρεμβαίνουν ώστε να βρεθεί λύση!


Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.