Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Forum | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Αλεξανδρής... εφ' όλης της ύλης!

Αλεξανδρής... εφ' όλης της ύλης!

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ενόψει της καινούργιας σαιζόν παραχώρησε προχθές Δευτέρα ο Αλέξης Αλεξανδρής, στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ 98,8 και την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι» με τον Χρήστο Γραμμένο (συντάκτης του www.aokerkyra.com). Ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα μίλησε για όλους και για όλα που έχουν σχέση με την ομάδα.

Τετάρτη, 10/09/2008
Μεγάλη συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ και τον Χρήστο Γραμμένο παραχώρησε ο Αλέξης Αλεξανδρής
 
Σχετικές κατηγορίες
Συνεντεύξεις
Αλέξης Αλεξανδρής

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ενόψει της καινούργιας σαιζόν παραχώρησε προχθές Δευτέρα ο Αλέξης Αλεξανδρής, στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ 98,8 και την εκπομπή «Ανατροπή και πέναλτι» με τον Χρήστο Γραμμένο (συντάκτης του www.aokerkyra.com). Ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα μίλησε για όλους και για όλα που έχουν σχέση με την ομάδα.
Δημοσιεύουμε αυτούσια τη συνέντευξη:

- Κύριε Αλεξανδρή, η ομάδα έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο προετοιμασίας;
«Κατ αρχήν, για μένα η περίοδος τηε προετοιμασίας διαρκεί 330 μέρες τον χρόνο. Δεν είναι μόνον αυτοί οι δύο μήνες του καλοκαιριού. Εγώ θεωρώ περίοδο προετοιμασίας από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, μέχρι την ημέρα που θα τελειώσει το Πρωτάθλημα. Πάντως, αυτή τη στιγμή, και δεδομένου ότι το ερχόμενο Σάββατο αρχίζει το Πρωτάθλημα, εμείς είμαστε πραγματικά στην κατάσταση που θέλουμε. Φυσικά, αυτή η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και να έχει ανοδική πορεία, και περιμένουμε σε κάποια χρονική στιγμή, π.χ. στα μέσα της περιόδου, να είναι ακόμη πιο δυνατή, πιο έτοιμη, πιο καλή και πιό αποτελεσματική. Ευτυχώς, κατά την περίοδο αυτής της προετοιμασίας μας δεν είχαμε σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Μπουτζίκος και ο Μάμαλος μπαίνουν σιγά-σιγά και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι. Τα δύο τελευταία μεταγραφικά μας αποκτήματα, ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος, χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν, που πιστεύω ότι δεν θα είναι πολύς».

- Το Σάββατο ξεκινάει το καινούργιο Πρωτάθλημα. Ποιος είναι ο στόχος της Κέρκυρας;
«Ο πρώτος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Βασικός μας σκοπός είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να εκπαιδευτούν τόσο σωστά, ώστε να μην φοβούνται κανέναν και να δείξουν ρο ταλέντο τους, και να προσαρμοστούν στο στυλ που θέλουμε. Όταν αυτό το πράγμα θα βγει στην πράξη, τότε θα μπορούμε να οριοθετούμε τους στόχους μας».

- Έχετε πει ότι σόχος της ομάδας στην καινούργια σαιζόν είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Πόσο αισιόδοξος είστε;
«Αυτή τη στιγμή εάν ρωτήσεις όλες τις ομάδες της Κατηγορίας, θα σου πουν ότι θέλουν να ανεβούν στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά το θέμα είναι όχι τι λες με τα λόγια, αλλά τι κάνεις με τα έργα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα «μιλάει» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Διότι όλοι μας κρινόμαστε και εξαρτιόμαστε από το αποέλεσμα και από την εικόνα που παρουσιάζουμε μέσα στο γήπεδο»

-Παράλληλα με το Πρωτάθλημα, η Κέρκυρα θα συμμετάσχει και στο Κύπελλο. Την ομάδα την ενδιαφέρει μια καλή πορεία στον θεσμό αυτό;
«Και βέβαια μας ενδιαφέρει το Κύπελλο και μάλιστα στις βλέψεις μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το πρόγραμμα του Κυπέλλου ευνοεί μια ομάδα όπως είναι η Κέρκυρα, με την έννοια ότι αν περάσουμε τον Φωκικό, τότε μέχρι τη Φάση των «8» θα αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, σε νοκ-άουτ αγώνες. Οπότε, εάν παρουσιαστείς κατάλληλα προετοιμασμένος και αγωνιστικά έτοιμος, τότε μπορείς να διεκδικήσεις την είσοδό σου στην Ημιτελική Φάση, σε διπλά παιχνίδια. Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που μας ενδιαφέρει».

- Όσον αφορά το Πρωτάθλημα, μπορείτε να κάνετε μια πρόβλεψη για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν;
«Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μετά τις πρώτες δέκα αγωνιστικές θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα, για το ποιες ομάδες έχουν τη σταθερότητα και τη δυναμική ώστε να προχωρήσουν και να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα. »

- Εάν κι εφόσον η Κέρκυρα καταφέρει να ανεβεί στη Σούπερ Λίγκα, κατά πόσο είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της μεγάλης Κατηγορίας, δεδομένου ότι υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις;
«Στόχος δικός μου και της Διοίκησης είναι να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να κάνουμε έργα. Το πιο σημαντικό βήμα, θα το χαρακτήριζα η καλύτερη «μεταγραφή», είναι το βοηθητικό γήπεδο στον Πλάντραφο. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τον κύριο Λιμπάντζη, διότι με δική του χρηματοδότηση γίνεται αυτό το έργο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, αφού σε αυτό υπάρχουν προδιαγραφές να γίνουν πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα, στους στόχους μας είναι να φτιάξουμε και το ήδη υπάρχον βοηθητικό, στα Γαζάτικα. Όμως, εάν η ομάδα μπορέσει να ανεβεί στη Σούπερ Λίγκα, το μεγάλο της πρόβλημα είναι το κεντρικό γήπεδο, ρο Εθνικό Στάδιο, το οποίο δεν πληρεί καμία προϋπόθεση για να φιλοξενήσει αγώνα της Σούπερ Λίγκα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά, οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Όμως, από τη στιγμή που δεν είναι δικό μας το γήπεδο, για να το κάνουμε πιο λειτουργικό, αναγκαστικά εξαρτιόμαστε από κάποιους άλλους. Πολλά πράγματα που έπρεπε να γίνουν, έχουν μείνει στις υποσχέσεις. Η Κέρκυρα, με δύο απουσίες μέχρι τώρα στην Α Εθνική, σίγουρα της άξιζε να έχει ένα καλύτερο γήπεδο, πολύ πιο λειτουργικό και πολύ πιο όμορφο. Αλλά αυτό δεν έχει γίνει. Για αυτό ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει το Εθνικό Στάδιο και ας κάνουν κάτι για αυτό τον τόπο».

- Η ομάδα, σε αυτό το γήπεδο, μπόρεσε να δώσει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι, με την Αναγέννηση ¶ρτας
«Αυτό ποσώς μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να είχαμε ένα καλύτερο γήπεδο, ώστε να μπορούσε η ομάδα να παίξει αυτό που πραγματικά μπορεί. Αυτή η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες, που μέχι και πριν λίγες ημέρες, με την κατάσταση που βρισκόταν το γήπεδο, δεν θα μπορούσε να τις δείξει».

- Πρόσφατα έγιναν κάποια «μπαλώματα» στον αγωνιστικό χώρο. Πώς είναι τώρα η κατάσταση του γηπέδου;
«Το γήπεδο δεν είναι έτοιμο 100%, αλλά έστω και σε αυτό το ποσοστό που φτιάχτηκε μπορεί να μας βοηθήσει. Όμως δεν είναι το τέλειο. Έγιναν πράγματι κάποια «μπαλώματα» και τώρα προσπαθούμε να το φέρουμε σε μια καλή κατάσταση, διότι έχουμε μια ομάδα η οποία πραγματικά με το στυλ που παίζει χρειάζεται ένα πολύ καλό γήπεδο. Από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα καλό γήπεδο, δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που θέλουμε. Θα το δείτε ότι σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια, που θα παίζουμε σε καλά γήπεδα, θα έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση από ότι εδώ. Δεν μπορώ εγώ να ζητάω από τον ποδοσφαιριστή μου να κάνει πράγματα μέσα σε αυτό το γήπεδο, στο οποίο δεν κυλάει καν η μπάλα. Όμως, αυτό είναι το γήπεδο, με αυτό θα ζούμε και θα προσπαθήσουμε να νικήσομε και αυτό το γήπεδο. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε τους παίκτες μας ώστε να παίζουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτή τη στιγμή μπορεί κατά 60% να είναι καλό το γήπεδο και το υπόλοιπο 40% να είναι χωράφι, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε αυτό το 60% και να υπερβάλλουμε του εαυτούς μας. Αυτό είναι το γήπεδό μας και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

- Η ομάδα της Κέρκυρας έχει να κερδίσει και το στοίχημα του κόσμου. Πιστεύετε ότι οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στο γήπεδο;
«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο πέραν από νίκες, και καλό ποδοσφαιρικό θέαμα Εάν ο κόσμος δει τη δουλειά που κάνουμε και αυτό που δει θα τον ευχαριστεί, τότε σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο. Το πιστεύω αυτό. Ο κόσμος έχει διάθεση για να δει ποδόσφαιρο, όμως είναι στο χέρι μας να τον «ξυπνήσουμε» και να τον κάνουμε να έρθει στο γήπεδο».

- Ας θέσουμε και το ενδεχόμενο ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει φέτος να ανεβεί στη μεγάλη Κατηγορία. Τότε θα έρθει η καταστροφή;
«Δεν το νομίζω. Μπορεί να έχεις την καλύτερη ομάδα και να παίξεις το καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως στην τελευταία αγωνιστική να γίνει κάτι και να μην ανεβείς. Δεν νομίζω ότι τότε θα έρθει η καταστροφή. Το θέμα είναι να δει ο κόσμος ότι γίνεται καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Στην ομάδα, στον τομέα της Διοίκησξς, στις υποδομές, παντού. Έτσι χτίζεται μία ομάδα. Δεν θα έρθει η καταστροφή αν δεν βγούμε. Βάζουμε τις βάσεις για να έχει η ομάδα αυτή κάποιο μέλλον, και όχι να έχει παρόν κάποιων μηνών».

- Από φέτος γίνονται στην ομάδα της Κέρκυρας κάποια πράγματα στον οργανωτικό τομέα…
«Έχουν γίνει πολλά βήματα και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έχουν βγει προς τα έξω και δεν έχουν γίνει γνωστά. Έχουν γίνει τρομερές αλλαγές, σε πολλά επίπεδα. Ας αφήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι. Στα διοικητικά έχουν μπει καινούργια άτομα για να βοηθήσουν. Σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τόσο μικρή χωρητικότητα, ο άλλος που επενδύει τα χρήματά του ξέρει ότι δεν θα τα πάρει ποτέ. ¶ρα, το κάνουν για την αγάπη τους για την ομάδα κι επειδή είναι Κερκυραίοι και θέλουν να δείξουν ότι βοηθούν. Η Κέρκυρα δεν είναι ένα «μαγαζί» όπως π.χ. η Λάρισα, όπου ξέρεις ότι θα επενδύσεις κάποια χρήματα και θα έχεις κέρδη, Η ομάδα της Κέρκυρας δεν είναι εμπορική. Με ένα γήπεδο χωρητικότητας σχεδόν 3.000 θέσεων, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα βγάλεις τρελά λεφτά από αυτό. ¶ρα, όποιος επενδύει σε αυτή την ομάδα, ή είναι τρελός, ή την αγαπάει πραγματικά. Ο κόσμος να γνωρίζει ότι τα άτομα που μπήκαν φέτος στη Διοίκηση θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και να αφήσουν κάτι στον τόπο τους. Και γι αυτό κάνουν σοβαρές κινήσεις σε όλους τους τομείς. Ο πρώτος λόγος που έμεινα στην Κέρκυρα είναι επειδή είπαμε πως θα φτιαχτούν τα γήπεδα. Και δεν αναφέρομαι στο Εθνικό Στάδιο, διότι δεν είναι δικό μας. Αλλά στο θέμα των υποδομών, δηλαδή να φτιαχτούν τα γήπεδα στα Γαζάτικα και στον Πλάντραφο, ήταν οι σοβαρότεροι λόγοι που πείστηκα κι έμεινα. Αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Τα γήπεδα αυτά θα κοστίσουν πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ και για μένα είναι οι μεγαλύτερες επενδύσεις για το μέλλον της ομάδας».

- Από την ημέρα που ανανεώσατε τη συνεργασία σας με την Κέρκυρα, τι βήματα προόδου είδατε να έχουν γίνει;
«Δεν κάνουμε τεράστια άλματα, αλλά βήματα σταθερά. Τα γήπεδα που είπαμε να γίνουν, είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Κάποια άλλα θέματα διοικητικά, όπως π.χ. ο τομέας των δημοσίων σχέσεων και του γραφείου Τύπου, προχωρούν πάρα πολύ καλά. Όταν φτιάχνεις κάτι καινούργιο χρειάζεται χρόνος. Υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία. Έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μας. Ευχή όλων μας είναι ο Μάιος να μας βρει στη μεγάλη Κατηγορία. Σε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί, των δέκα μηνών, εάν όλα πάνε καλά και ανεβούμε Κατηγορία, θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο πιο κατάλληλα μπορούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει μια Κατηγορία όπως η Σούπερ Λίγκα, η οποία έχει πλέον απαιτήσεις για να μπορέσεις να είσαι μέλος της».

- Μέσα σε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Μάη και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, υπάρχει κάτι ποτ να ανησυχεί ή να φοβίζει τον Αλέξη Αλεξανδρή;
«Τίποτα δεν μπορεί να με φοβίσει. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στην ανθρώπινη δύναμη, στην ανθρώπινη θέληση. Στη δουλειά που κάνεις, όταν το κάνεις με όλο σου το είναι και με όλη σου την αγάπη, δεν μπορεί να σε σταματήσει τίποτα. Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει και να με ανησυχεί. Το μόνο που θέλω είναι να έχουν καλή υγεία οι ποδοσφαιριστές μας και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα και από εκεί και πέρα αν είμαστε όλοι ενωμένοι, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Μόνος μου εγώ, ή μόνοι τους οι παίκτες, ή μόνη της η Διοίκηση, ή μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν μπορούν να πάνε μία ομάδα μπροστά. Όλοι αυτοί θα πρέπει να είναι ενωμένοι, για το καλό του τόπου, για το καλό της Κέρκυρας».

- Η ομάδα της Κέρκυρας έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις, ή στο χρονικό διάστημα που απομένει για τους ελεύθερους παίκτες θα επιδιώξει να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή;
«Δεν νομίζω ότι θα πάρουμε κάποιον. Αυτό είναι εύκολο να γίνει στη Σούπερ Λίγκα. Όμως, όταν είσαι ομάδα της Β Εθνικής, είναι πολύ δύσκολο να πείσεις κάποιον παίκτη να έρθει στην ομάδα σου σε τούτη την χρονική περίοδο. Έτσι, λοιπόν θα πορευτούμε με αυτούς τους 25 ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ μας και από εκεί και πέρα θα δούμε τον Γενάρη μήπως χρειαστεί να κάνουμε κάποιες προσθήκες. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο ποδόσφαιρο. Εάν από όλες τις μεταγραφές ποτ θα κάνεις, είτε είναι πέντε είτε είναι εικοσιπέντε, σου «βγει» το 50%, τότε θα πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένος. Έτσι, και σε εμάς κάποιοι παίκτες θα μας «βγουν» και κάποιοι όχι. Δεν μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι 100% στις επιλογές μας. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εάν δούμε ότι κάποια παιδιά δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάμε ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν ή δεν τους αρέσει το περιβάλλον, τότε θα προχωρήσουμε σε ορισμένες διορθωτικές αλλαγές».

- Όταν σε μία ομάδα, όπως η Κέρκυρα, υπάρχουν 16 καινούργιοι ποδοσφαιριστές, συν τους εννέα που έμειναν από πέρσι, πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να τους «παντρέψει» και η ομάδα αυτή να αποκτήσει ομοιογένεια σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Είναι πάρα πολύ εύκολο. Εάν εγώ που δουλειά μου είναι να εκπαιδεύω ποδοσφαιριστές, δεν ξέρω να την κάνω, τότε ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν ομάδα. Θα διαπιστώσατε ποια είναι η εικόνα της ομάδας μας, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενάμισι μήνα. Κοιτάξτε, η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι μία, είτε παίζεται στην Ελλάδα, είτε στην Αργεντινή, είτε στην Αυστραλία. Εμένα δεν με προβληματίζει που έχουμε 16 καινούργιους ποδοσφαιριστές, ούτε θα με προβλημάτιζε αν είχαμε τους 20 περσινούς, γιατί πάλι την ίδια δουλειά θα κάναμε».

- Στην ομάδα φέρατε δικούς σας συνεργάτες…
«Φέτος έχω ένα τεχνικό επιτελείο, με ανθρώπους που ξέρω πως όταν θα γυρίσω την πλάτη μου εκείνοι θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Και είμαι ευτυχής για αυτό. Οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν τους ανθρώπους που έχουν έρθει μαζί μας. Να σας πω για τον Μάκη Τερζόπουλο, με τον οποίο παίξαμε μαζί στη Βέροια πριν από πάρα πολλά χρόνια, και ο οποίος είναι καθηγητής ποδοσφαίρου. Είναι ένας άνθρωπος που διδάσκει ποδόσφαιρο στη Γυμναστική Ακαδημία. Αυτός έχει δώσει τα διπλώματα στους πιο πολλούς προπονητές. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο και που έχει την ίδια φιλοσοφία με μένα. Για εμένα δεν είναι βοηθός μου, όπως λένε πολλοί, αλλά είναι συνεργάτης μου. Σε μία ομάδα, υπάρχει μια άλλη ομάδα ανθρώπων πίσω από αυτήν. Μπορεί να φαίνομαι εγώ ή ο Τερζόπουλος ή ο Νάσης, όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι εάν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε θα έχω πρόβλημα εγώ. Και ξεκινάω από τον φροντιστή της ομάδας, τον Παναγιώτη Μπασιούκα, που είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Είναι ο Αργύρης Ραψομανίκης και ο Βαγγέλης Σουριανός. Αυτούς τους ανθρώπους εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να τους υποβαθμίσω. Είναι άνθρωποι που ξέρουν τη φιλοσοφία μου, όπως την ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές, όπως την ξέρει μέχρι και ο τελευταίος άνθρωπος που εργάζεται για αυτή την ομάδα. Ξέρουν τους ρόλους τους και τη δουλειά τους, και αν ένας δεν την κάνει σωστά, τότε δημιουργείται πρόβλημα. Κανείς δεν ανακατεύεται σε ρόλο αλλουνού, κάνει σωστά τον δικό του ρόλο κι έτσι αυτή η ομάδα προχωράει σωστά».

- Η λήξη της μεταγραφικής σαιζόν, πριν από μερικές ημέρες, βρήκε τον Αλέξη Αλεξανδρή ικανοποιημένο από τις κινήσεις που έγιναν; Καλύφθηκαν όλες οι θέσεις που αυτός ήθελε να καλυφθούν;
«Νομίζω πως ναι. Σίγουρα προσπαθήσαμε να φέρουμε ορισμένα ονόματα που θα εντυπωσίαζαν τον κόσμο. Προσπαθήσαμε να πείσουμε κάποιους παίκτες να έρθουν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Εάν η Κατηγορία ήταν διαφορετική, τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τους φέρουμε. Ακόμα και αυτοί οι παίκτες που ήρθαν, όταν αντίκρισαν την κατάσταση των γηπέδων στο Εθνικό Στάδιο και στα Γαζάτικα, αναρωτήθηκαν «Πού ήρθαμε;». Και από πλευράς χρημάτων είναι πάρα πολύ δύσκολο να φέρεις όλους τους ποδοσφαιριστές που θέλεις, Μπορεί κι εγώ από τον ενθουσιασμό μου να πρότεινα να φέρομε κάποιους ποδοσφαιριστές, που όμως δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα τνα τους φέρουμε. Μπορεί του χρόνου να την έχουμε αυτή τη δυνατότητα, γιατί αλλάζουν τα δεδομένα της Κατηγορίας, Θα υπάρχουν π.χ. τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Τώρα, όμως, δεν την είχαμε αυτή την πολυτέλεια. Να σας πω ότι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στον Πλάντραφο θα κοστίσουν περίπου 700.000 ευρώ. Οπότε, θα μπορούσα να πω ότι με αυτά τα χρήματα δεν θέλω γήπεδο, αλλά θέλω να μου φέρετε άλλους επτά ποδοσφαιριστές. Όμως, αρχή μου ήταν να φέρουμε παίκτες που θα μας κόστιζαν πολύ λιγότερα, και που στο τέλος της σαιζόν θα τους έχουμε κάνει να αξίζουν περισσότερα, και να κοιτάξουμε να φτιάξουμε το γήπεδο στον Πλάντραφο. Αυτό θα είναι η καλύτερη μεταγραφή».

- Επειδή ο κόσμος έχει απαιτήσει, τι έχετε να πείτε σε όλους εκείνους που περίμεναν να δουν κάποια πολύ μεγάλη μεταγραφή;
«Θα τους έλεγα να κοιτάξουν ποια είναι η εικόνα αυτής της ομάδας, Στην Κέρκυρα έγινε κάτι που δεν είχε γίνει στα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, όταν εγώ ζητάω ένα στυλ παιχνιδιού, ψάξαμε και φέραμε ανθρώπους που να μπορούν να κάνουν αυτό το πράγμα. Που να είναι κατάλληλοι, που να είναι νέοι στην ηλικία, που να έχουν φιλοδοξίες, που να έχουν ταχύτητα και που να έχουν μεγάλη αντοχή, ώστε να μπορούν να κάνουν τα πράγματα που θέλουμε. Βάσει, λοιπόν, των εργομετρικών εξετάσεων που κάναμε πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, αλλά που κάναμε και τώρα, διαπιστώσαμε ότι αυτά τα παιδιά είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Και αυτό, για έναν απλούστατο λόγο. Κι επειδή έχουν εκπαιδευτεί, αλλά κι επειδή έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν. Εάν ήταν να φέρουμε ποδοσφαιριστές που να είναι ονόματα, αλλά να είναι… περιπατητές, τότε δεν θα μπορούσα εγώ να είμαι σε αυτή την ομάδα. Διότι αυτοί οι παίκτες δεν θα μπορούσαν να παίξουν αυτό που θέλουμε. Ενώ αυτά τα παιδιά που έχουμε πάρει, μπορούν να το κάνουν, κι όπου έπαιξαν πήραν συγχαρητήρια κι έχουν κερδίσει τον θαυμασμό όλων. Και αυτό θα το δείτε και στην πορεία. Οπότε, λοιπόν, αυτοί που περίμεναν να πάρουμε κάποια ονόματα, τους λέω να δουν την ομάδα. Τα αποτελέσματα ήδη «μιλούν», και αναφέρομαι στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε τόσο στην Ιταλία, όσο κι εδώ. Είτε παίξαμε με την Τορίνο, είτε με τον Θεσπρωτό, η εικόνα της ομάδας μας ήταν η ίδια, κι αυτό είναι το σημαντικό. Τόσο με τον Θεσπρωτό, όσο και με την Τορίνο, τα παιδιά είχαν την ίδια διάθεση, και σε αυτό τον τομέα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αισθάνομαι ότι τη στιγμή αυτή έχουμε πετύχει απόλυτα τον σκοπό που έχουμε θέσει»

- Στα πλαίσια της προετοιμασίας της η ομάδα έδωσε οκτώ φιλικά παιχνίδια. Ο προπονητής της ομάδας είναι ικανοποιημένος από τους αγώνες που έγιναν, ή ήθελε να γίνουν και κάποιοι άλλοι;
«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να γίνει ένα κόμη φιλικό παιχνίδι, όπως αυτό που είχαμε προγραμματίσει για τις 6 του μήνα με τον Ηρακλή, που τελικά δεν έγινε. Θα ήταν ευκαιρία για να μας δει ο κόσμος λίγο πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και αν παρουσιάσουμε και την ομάδα μας. Όμως, το γήπεδο δεν μας επέτρεψε να γίνει αυτό. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα παιχνίδια που δώσαμε, ήταν σημαντικά, ειδικά τα τέσσερα στην Ιταλία, με αντιπάλους ομάδες από το Καμπιονάτο και τη Γ Εθνική Ιταλίας, αλλά κι εδώ με τον Πανιώνιο. Δώσαμε και αγώνες με ομάδες από τη Γ και τη Δ Εθνική. Για εμένα είναι νόμος να δίνουμε φιλικά παιχνίδια με οποιεσδήποτε άλλες ομάδες, εκτός από αυτές που αγωνίζονται στην ίδια Κατηγορία με εμάς. Αυτό είναι το δικό μας σκεπτικό, όπως είναι και ο αριθμός των αγώνων που δώσαμε. Θα μπορούσαμε να δώσομε δεκαπέντε φιλικούς αγώνες, όμως όταν έχεις εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές, να τους χρησιμοποιήσεις για 45 λεπτά, αυτό θα ήταν εγκληματικό και θα χάναμε και προπονήσεις. Για να «βρεθεί» μία ομάδα, κάνει προπόνηση, που είναι το πιο σημαντικό, και δεν κάνει πολλά φιλικά παιχνίδια. Όκε αυτές οι ομάδες που επέλεξαν να δώσουν πολλά φιλικά παιχνίδια, έχασαν πολλές προπονήσεις και θα το δείτε στην πορεία τι πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν».

- Όταν η Κέρκυρα ανακοίνωσε ότι στην αρχή της προετοιμασίας της θα αντιμετώπιζε την Τορίνο και την Ουντινέζε, κάποιοι φοβήθηκαν μήπως έρθουν βαριές ήττες και χαλάσει η ψυχολογία της ομάδας…
«Αυτό το λένε μόνον εκείνοι που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο ή που δεν έχουν παίξει ποτέ τους ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν δώσεις σε έναν ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν μεγάλο και καλύτερο αντίπαλο, να μην το περιμένει με δέος αυτό και με ανυπομονησία. Όταν μικρότερες ομάδες παίζουν απέναντι σε μεγαλύτερες, τότε οι ποδοσφαιριστές τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν επάξια και μπορεί από αυτό το παιχνίδι να αλλάξει η ζωή και η καριέρα τους. Σας πληροφορώ όρι ήδη από το ματς με την Τορίνο, δύο ποδοσφαιριστές μας είναι στο στόχαστρο της ιταλικής ομάδας και θα παρακολουθούνται, ώστε να δουν την εξέλιξή τους, και μπορεί κάποια στιγμή αυτό να επιφέρει τεράστα έσοδα στην ομάδα μας, αλλά και πάρα πολύ μεγάλα οφέλη για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη να αγωνιστούν στο Καμπιονάτο».

- Υπήρξαν δημοσιεύματα σε ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τους Βραζιλιάνους Φλαβίνιο και Γκουστάβο…
«Γιατί όχι, μπορεί να είναι και αυτοί, όμως δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Αλλά να ξέρετε ότι πραγματικά κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έκαναν εντύπωση σε αυτούς τους ανθρώπους και θα παρακολουθούνται».

- Η Κέρκυρα, πηγαίνοντας στη Βόρεια Ιταλία για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έκανε παράλληλα και δημόσιες σχέσεις…
«Ακριβώς. Το σημαντικό είναι ότι ανοίγεις έναν κύκλο επαφών με κάποια κλαμπ. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε σε ένα νησί θα πρέπει να περιοριστούμε στα σύνορα του νησιού. Θα πρέπει να κάνεις δημόσιες σχέσεις και να ανοίξεις πόρτες. Όταν επί δεκαοκτώ ημέρες η Κέρκυρα «έπαιζε» στις κορυφαίες εφημερίδες, τα κανάλια και τα σάιτ της Ιταλίας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφήμιση. Είναι διαφήμιση που θα πλήρωνες πολλά χρήματα για να την κάνεις, κι εμείς την κάναμε κατά την παραμονή μας στην Ιταλία. Κάνουμε δημόσιες σχέσεις με κάποιες ομάδες και θα μπορούμε πλέον αύριο να καλέσουμε την Τορίνο ή την Ουντινέζε να έρθουν εδώ, διότι πλέον μας ξέρουν. Του χρόνου θα μπορούμε να πάμε ξανά εκεί και να ξαναπαίξουμε μαζί τους. Αυτό κάνει καλό και στο πρεστίζ της ομάδας. Το να κάνεις κάποια φιλικά παιχνίδια εδώ απλά για να τα κάνεις, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Θελήσαμε, λοιπόν, να δώσουμε κάποια δυνατά φιλικά, με μεγάλες ομάδες».

- Η Κέρκυρα, πάντως, δεν έδειξε να φοβάται κανέναν αντίπαλο…

« Ένας ποδοσφαιριστής που εκπαιδεύεται σωστά, που προπονείται σωστά και ποτ έχει την αυτοπεποίθησή του, δεν μπορεί να φοβηθεί κανέναν. Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Με όλη αυτή την προετοιμασία που έγινε στην Ιταλία, οι ποδοσφαιριστές νας αισθάνθηκαν όι πραγματικά αξίζει να ασχολούνται με το αντικείμενο. Είχαν τις καλύτερες συνθήκες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ στο να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Δεν φοβάται κανέναν και μπορεί να πάει να παίξει οπουδήποτε και με οποιονδήποτε».

- Η ομάδα επέλεξε να πάει για προετοιμασία στη Βόρεια Ιταλία, διότι οι συνθήκες εκεί είναι ιδανικές…

«Πολύ σωστά. Με βάση τις εμπειρίες ποτ είχα εγώ ως ποδοσφαιριστής και τα βιώματα που είχα, έκρινα πως έπρεπε να πάμε στην Ιταλία για προετοιμασία. Διότι, όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, όταν μου πρόσφεραν πέντε καλά, εγώ επέστρεφα δεκαπέντε. Όταν δεν μου δίνεις τίποτα ως ποδοσφαιριστή, είναι πολύ δύσκολο κι εγώ να σου προσφέρω περισσότερα. Τώρα οι ποδοσφαιριστές μας έχουν αποκτήσει πάρα πολλές εμπειρίες, τους δώσαμε τη δυνατότητα να αισθανθούν ποδοσφαιριστές, να αντιμετωπίσουν αντιπάλους που τους έβλεπαν στην τηλεόραση και να παίξουν σε πολύ καλά γήπεδα. Η προετοιμασία στην Ιταλία ήταν πολύ ευχάριστη και μόνον οφέλη είχαμε. Πήγαμε στην περιοχή του Μάλες, κοντά στο Μπολζάνο, που είναι ένα καταπληκτικό μέρος, με άρτιες εγκαταστάσεις και βρίσκεται στο κατάλληλο υψόμετρο, και που πάρα πολλές ιταλικές ομάδες πηγαίνουν εκεί για προετοιμασία».

- Ύστερα από σχεδόν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας στην Ιταλία, όταν οι παίκτες επέστρεψαν στην Κέρκυρα δεν προσγειώθηκαν ανώμαλα συναντώντας τις εδώ κακές γηπεδικές εγκαταστάσεις;

«Όχι, γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα έχουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις στον Πλάντραφο, που είναι των ίδιων προδιαγραφών με εκείνες που είχαμε στην Ιταλία. Γνωρίζαμε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα γήπεδα του κυρίου Καζιάνη στο Λιβάδι Ρόπα, τα οποία είναι εκπληκτικά και προπονούμαστε εδώ και τρεις εβδομάδες εκεί, Και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καζιάνη που μας τα παραχώρησε. Έτσι, το πρόβλημα που υπήρχε με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις το ξεπεράσαμε πάρα πολύ ανώδυνα».

- Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας. Μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι το αγωνιστικό της στυλ και πώς θα παίζει;
«Η Κέρκυρα παίζει πάνω στους νόμους και τις αρχές που διέπουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί ταχύτητα και φαντασία, απαιτεί αυτοματισμούς, απαιτεί να σκοράρουν πολλοί ποδοσφαιριστές, Θα παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που για πολλούς είναι πρωτοποριακό. Δεν είναι ότι δεν θέλω να αποκαλύψω το πώς θα παίξουμε, άλλωστε όλοι θα μας δουν κάποια στιγμή. Απλά, έχουμε βάλει τους ποδοσφαιριστές μας να δουλεύουν σε δύο ταχύτητες παραπάνω από ότι δουλεύουν οι υπόλοιποι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε όλα. Και στην σκέψη τους, και στις πάσες τους, και στην ταχύτητά τους, και στον τρόπο αντιμετώπισης των αντιπάλων».

- Επειδή η ομάδα έδωσε μόλις ένα φιλικό παιχνίδι μέσα στην Κέρκυρα κι έκανε ελάχιστες προπονήσεις στο Εθνικό Στάδιο, δεν αποτελεί πρόβλημα το ότι οι παίκτες δεν γνωρίζουν το γήπεδο;
«Γιατί, ήξεραν οι ποδοσφαιριστές το γήπεδο που παίξαμε με την Τορίνο, με τον Πανιώνιο και με τον Θεσπρωτό; Σημασία έχει ότι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ότι γνωρίζω εγώ εσένα κι εσύ εμένα. Απλά, οι ποδοσφαιριστές θα θέλουν περισσότερη ζεστασιά από τον κόσμομ σε σχέση με πέρσι. Πιστεύω ότι μέσα στον μήνα η βοήθεια του κόσμου θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ξεσηκωθεί και θα έρθει στο γήπεδο, διότι θα δει την ομάδα και θα καταλάβει ότι αξίζει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και την ομάδα του τόπου του, και να την δει να πηγαίνει ψηλά. Ό,τι κάνεις, το κάνεις για την ομάδα σου. Δεν το κάνεις για τον Αλεξανδρή και για τους παίκτες, διότι εμείς σήμερα είμαστε στην ομάδα. αύριο δεν είμαστε. Θέλουμε ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα του να πάει ψηλά. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε, που δεν είμαστε Κερκυραίοι. Είναι, λοιπόν, αδιανόητο να μην το κάνουν όλοι αυτοί που πραγματικά είναι Κερκυραίοι. Εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν από το αγωνιστικό κομμάτι. Το θέμα είναι ο φίλαθλος να έρθει στο γήπεδο, να δει αυτά που λέμε και να είστε σίγουροι ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια».

- Πότε πιστεύετε ότι η ομάδα θα έχει περάσει τα «μηνύματά» της στον φίλαθλο κόσμο;
« Πιστεύω ότι μετά από ένα μήνα, ακόμα και ο πιο δύσπιστος θα έχει δει τη δουλειά που γίνεται, και τότε θα πειστεί και θα έρθει κοντά στην ομάδα και θα την στηρίξει. Ο κόσμος θα περιμένει από την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει, και η ομάδα θα περιμένει από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αυτά είναι αλληλένδετα. Ο ένας θα παρακινήσει τον άλλο. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα και στις δύσκολες στιγμές. Στα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ύφεση και σε αυτό ίσως να έπαιξαν ρόλο οι δύο υποβιβασμοί. Φέτος νομίζω πως είναι η κατάλληλη χρονιά για να ξαναξυπνήσει ο κόσμος και να ξανανάψει αυτή η φλόγα και να έρθει να στηρίξει αυτή την ομάδα. Το πιστεύω αυτό και το αφουγκράζομαι από τον κόσμο έξω, ότι θέλει να έρθει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Διότι πραγματικά βλέπουν ότι γίνονται πράγματα και πως δεν μένουμε στα λόγια».

- Στην περσινή σαιζόν, όταν είχατε έρθει στην Κέρκυρα, είχατε δηλώσει ότι η Κέρκυρα όπου κι αν παίζει έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη. Αυτή η φιλοσοφία ισχύει και για το καινούργιο Πρωτάθλημα;
«Φυσικά. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών ότι δεν τους λείπει τίποτα. Και δεν μιλάω για ιο οικονομικό σκέλος ή για τις ανέσεις στα σπίτια τους, Εννοώ ότι είναι εκπαιδευμένοι σωστά, ότι είναι προπονημένοι σωστά και ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Όταν ο ποδοσφαιριστής αντιληφθεί ότι προετοιμάζεται με τις καλύτερες συνθήκες και με τις μεθόδους που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, τότε αυτόματα η αυτοπεποίθησή του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και όταν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν μπορείς να φοβηθείς κανέναν».

- Εδώ και λίγο καιρό ο Σπύρος Καλογιάννης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Β&Γ Εθνικής. Αυτό, κατά πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει ή «ζημιώνει» τον ΑΟ Κέρκυρα;
«Εάν η δική μας η ομάδα αγωνιστικά δεν είναι αυτή που πρέπει, τότε δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας και δεν μπορεί κανένας να παίξει το όνομά του και το κεφάλι του, και να ξεφτιλιστεί σε διάφορα θέματα. Για εμένα, το καλό που είναι Πρόεδρος στην ΕΠΑΕ ο κύριος Καλογιάννης, είναι ότι θέλει να κάνει πράγματα. Δεν τον ενδιαφέρει να πετύχει η ομάδα του και να διαλυθεί το Πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Έχει κάνει εξαγγελίες για το Πρωτάθλημα αυτό, που οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα χρόνια δεν τις έχουν κάνει. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα. Εγώ, τη βοήθεια που μπορώ να του δώσω είναι να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες του Πρωταθλήματος, σε διάφορα θέματα. Κάτι που του ζήτησα ήταν να γίνονται μεμονωμένες οι συνεντεύξεις Τύπου, όπως γίνεται στη Σούπερ Λίγκα, και που το έχουμε δει και σε όλο τον κόσμο. Το έχετε δει κι εσείς ότι μπαίνουν στην αίθουσα δύο προπονητές και ο καθένας λέει τα δικά του, και σε ορισμένες περιπτώσεις ο ένας απαντάει στον άλλο και στο τέλος πλακώνονται. Το σωστό είναι να μπει ο ένας προπονητής, να μιλήσει για την ομάδα του, να φύγει κόσμια και να έρθει μετά ο άλλος και να μιλήσει για τη δική του ομάδα, και όχι να βλέπουμε αυτό το μπάχαλο που γινόταν στις κοινές συνεντεύξεις Τύπου. Επίσης, ο κ. Καλογιάννης θέλει να περάσει κάποια κριτήρια για τα γήπεδα, ώστε να γίνουν πιο ασφαλή. Να μην είναι σαν ξέφραγο αμπέλι, να μην κινδυνεύεις από φουσκωτούς, από κόσμο που περιμένει έξω να σε πλακώσει κι εσύ να είσαι απροστάτευτος από την Αστυνομία. Η δική μας ομάδα πέρσι σε πολλά γήπεδα βρέθηκε έρμαιο στα χέρια κάποιων περίεργων και φοβηθήκαμε για τη σωματική μας ακεραιότητα και μήπως μας σκοτώσουν κιόλας. Με τη βοήθεια τη δική μου και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο. Δηλαδή πώς θα βοηθηθεί η ομάδα της Κέρκυρας από την παρουσία του Καλογιάννη στην προεδρία της ΕΠΑΕ; Θα έρθει κανένας και θα βάλει μόνος του τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, εάν εμείς δεν είμαστε εκπαιδευμένοι να το κάνουμε; Το να προστατέψουμε την ομάδα μας και να μην πηγαίνουμε εκτός έδρας και να κινδυνεύουμε να μας σκοτώσουν, αυτό μπορούμε να το επιβάλλουμε. Και αυτό να το εκμεταλλευτούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Στο περσινό Πρωτάθλημα υπήρξαν τραγικές καταστάσεις, και μιλάμε για οργανωμένα πράγματα. Πηγαίναμε στα αποδυτήρια και άνοιγαν τις πόρτες κι ερχόταν πάνω μας, γιατί έπρεπε να χάσουμε. Μιλάω για ανθρώπους που περιφέρονται σε χώρους που κανονικά δεν μπαίνει κανείς άλλος, παρά μόνον οι υπεύθυνοι της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές. Εκεί υπήρχαν άνθρωποι που μας απειλούσαν ότι θα μας κάνουν κακό. Πιστεύω ότι επί προεδρίας Καλογιάννη θα φτιαχτούν αυτά τα πράγματα».

- Κύριε Αλεξανδρή, ενόψει της έναρξης της νέας σαιζόν, έχετε σκεφτεί να κάνετε κάποια συνάντηση με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων του ΑΟ Κέρκυρα;
«Όχι μόνο με τον Σύνδεσμο του ΑΟ Κέρκυρα, αλλά πρόθεση και στόχος μου είναι να κάνω συνάντηση και να μιλήσω με τους Συνδέσμους Φιλάθλων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, γιατί μην ξεχνάμε ότι απαρτίζονται από παιδιά που είναι Κερκυραίοι και όταν δεν θα ταξιδεύουν για να δουν τις ομάδες τους, θα μπορούν να έρχονται σε εμάς και να μας συμπαραστέκονται με τον ίδιο παλμό που συμπαραστέκονται και στις ομάδες τους. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθηθεί η κερκυραϊκή ομάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί και μια μαθητική κερκίδα. Χρειαζόμαστε και νέους φιλάθλους βα έρχονται στο γήπεδο».

- Να περάσουμε στο κεφάλαιο διαιτησία. Πέρσι η Κέρκυρα διαμαρτυρήθηκε όχι και λίγες φορές…
«Κοιτάξτε…, πάντοτε θα υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Από τη στιγμή που κάποιος άνθρωπος διαιτητεύει, κάποια στιγμή θα το κάνει το λάθος, είτε εσκεμμένα, είτε όχι, και πάντα θα αδικείται κάποια ομάδα. Νομίζω πως δίνουμε έμφαση στην… καραμέλα της διαιτησίας, προκειμένου να καλύψουμε τα δικά μας λάθη. Σε έναν αγώνα, μπορεί ο διαιτητής όντως να κάνει ένα λάθος και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα, όμως εγώ και οι παίκτες μου μπορεί να έχουμε κάνει δεκαπέντε λάθη και να χάσαμε, όμως ρίχνουμε σε εκείνον τις ευθύνες, γιατί έτσι μας συμφέρει και για να βγάλουμε την ουρά μας απέξω. Δηλαδή, ψάχνουμε για εξιλαστήριο θύμα. Ο διαιτητής δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής, απλά εμείς, κι εσείς οι δημοσιογράφοι, τον κάνουμε πρωταγωνιστή. Αυτός πρέπει να είναι διεκπεραιωτής, να διεκπεραιώνει έναν αγώνα. Εάν εμείς είμσστε πολύ καλοί, αυτός δεν θα μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στην ομάδα. Τους δίνουμε τρομερή σημασία. Και στο εξωτερικό γίνονται διαιτητικά λάθη και εγκλήματα, όμως δεν ασχολούνται τόσο πολύ. Εδώ ασχολούμαστε από την Τρίτη για να δούμε ποιος θα είναι ο διαιτητής, αντί να εκπαιδεύσουμε τους ποδοσφαιριστές πώς να βγάλουν μία σέντρα, πώς να παίξουν το «ένα-δύο», πώς να σταματήσουν τη μπάλα. Γνωρίζω ότι κάθονται ορισμένοι προπονητές με ένα τηλέφωνο και περιμένουν να μάθουν ποιός διαιτητής θα τους παίξει. Και αδιαφορούν για το αν ο παίκτης τους θα μπορεί να κάνει μια πάσα της προκοπής. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους διαιτητές να κάνουν αυτό που θέλουν κι εμείς ας μάθουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Η τρομερή πίεση που ασκείται σε αυτούς τους ανθρώπους από την Τρίτη που γίνονται οι ορισμοί, είναι απίστευτη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει από την Τρίτη να γίνονται γνωστοί οι διαιτητές των αγώνων. Ας γίνεται η κλήρωση την Παρασκευή και αυτός ο άνθρωπος να πηγαίνει το σαββατοκύριακο και να παίζει τον αγώνα, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από πιο πριν. Ας κάνουμε ο καθένας τη δική του δουλειά και ας κριθούμε όλοι στο τέλος. Ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζει πρώτα τη δική του την… καμπούρα και μετά τους άλλους».


Επόμενος Αγώνας
Α.Ε. ΦαιάκωνΑ.Ο. Κέρκυρα
Κύπελλο ΕΠΣΚ
Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοκαστριτών
Σάββατο, 26/09/2020
Ώρα : 16.30
περισσότερα >>
Προηγούμενος Αγώνας
1 - 0
Α.Ο. ΚέρκυραΑστέρας Λιαπάδων
Φιλικό
Δημοτικό Γήπεδο Κοντοκαλίου
Σάββατο, 19/09/2020
περισσότερα >>
gallery >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Α.Ο. Κέρκυρα00
-.Ομόνοια Γαστουρίου00
-.Άρης Μέσης00
-.Κοντόκαλι00
-.Π.Α.Ο. Σφακιανάκη00
-.Ατρόμητος Άφρας00
-.Κεραυνός Ποταμού00
-.Μέγας Αλέξανδρος00
-.ΑΠΣ Θύελλα00
Top Scorers
ΠοδοσφαιριστήςΓκολ
Copyright www.aokerkyra.com 2020
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη.