Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Μάντζιος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»!

Μάντζιος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»!

Πραγματοποήθηκε, στην αίθουσα προβολών του καταστήματος "Starbowl", η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του ΑΟ Κέρκυρα, Ακη Μάντζιου, ο οποίος μίλησε για πολλά θέματα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα χρονιά

Τρίτη, 03/07/2012
Ο νέος προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα στην επίσημη παρουσίαση του
© Σ.Καταπόδης
 
Σχετικές κατηγορίες
Ακης ΜάντζιοςΠραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (3/7) το μεσημέρι, στην αίθουσα προβολών του καταστήματος “Starbowl”, στις Αλυκές Ποταμού, η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του ΑΟ Κέρκυρα, Άκη Μάντζιου.

Στις δηλώσεις του, ο 43χρονος τεχνικός μίλησε για πολλά θέματα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος, ανέπτυξε τις σκέψεις και τη φιλοσοφία του κι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δουλειά που θα γίνει με τα νέα παιδιά.

Αρχικά, ο Μάντζιος ανέφερε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη προς στο πρόσωπό μου. Ήρθα σε μια ομάδα που πίστευα και πιστεύω ότι είναι υγιής, σου δίνει τις κατάλληλες συνθήκες να δουλέψεις και κάνει βήματα προόδου. Έγιναν βοηθητικά και προσπαθεί να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ. Μια ομάδα, που έχει ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται γι' αυτήν και θέλουν να δουλέψουν με νέα παιδιά. Έχουμε αλλάξει το σχεδιασμό αρκετές φορές, λόγω του θέματος της αδειοδότησης. Αύριο ξεκινάμε επίσημα προετοιμασία, με αρκετά προβλήματα, τα οποία καλούμαστε και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ίσως η πιο δύσκολη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλό μας. Το να δουλέψεις με νέα παιδιά, χωρίς εμπειρίες, απαιτεί και χρόνο και πιθανόν κόστος, γιατί η απειρία πληρώνεται. Γι' αυτό χρειάζεται να δείξουμε υπομονή όλοι, κι εμείς και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι».

Και ο τεχνικός των «Φαιάκων» συνέχισε:
«Προτεραιότητά μας είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και τα παιδιά των ομάδων U20 και U17 του ΑΟ Κέρκυρα. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με τους προπονητές κι ευελπιστώ να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες κοντά μας. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να τους βγάλουμε το πάθος και την όποια προσωπικότητα έχει ο καθένας. Η έμφαση στο ελληνικό στοιχείο ήταν ο στόχος και πριν από την αδειοδότηση. Όπως και το να ενσωματώσουμε παιδιά από το νησί, καθώς είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν παίκτες από την Κέρκυρα στην πρώτη ομάδα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βγάλουμε παιδιά από το νησί».

Ακολούθως, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Άκης Μάντζιος ανέφερε:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το ρόστερ:
«Το συντομότερο δυνατό. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα, μετά την έναρξη της συνεργασίας με την ομάδα και την αδειοδότηση, διαφοροποίησαν τα πλάνα. Στο κομμάτι των τριών μεταγραφών, έχει ήδη κλείσει ο Κοντοδήμος, είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Ιωάννου και, για τον τρίτο παίκτη, στόχο μας έχουμε την απόκτηση ενός επιτελικού χαφ. Το αργότερο μέχρι Πέμπτη ή Παρασκευή, το θέμα θα έχει τελειώσει».

Για τα χαρακτηριστικά του προσεχούς Πρωταθλήματος:
«Θα είναι ένα περίεργο Πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει τέτοια ανισορροπία ανάμεσα στις ομάδες. Ως ποδοσφαιρική ποιότητα, εκτιμώ ότι θα είναι χειρότερα από πέρσι. Μέσα από τα προβλήματα, ωστόσο, ίσως βγει κάτι καλό. Ιδίως για τους Έλληνες παίκτες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει, όπως και η κοινωνία μας. Και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα, δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος της χρονιάς θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Στόχος μας είναι η παραμονή, μην κρυβόμαστε. Αν κι εφόσον το πετύχουμε με τα νέα παιδιά, η ομάδα θα είναι διπλά οφελημένη. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι και με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με πέρσι, μπορούμε να καταφέρουμε τον ίδιο στόχο».

Για τους παίκτες του περσινού ρόστερ που θα μείνουν:
«Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με παιδιά που έχουν καταθέσει προσφυγή. Είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους, ώστε να παραμείνουν στην ομάδα, εάν, όμως, το θέλουν. Γιατί, παρακαλώντας δεν θα πάρουμε κανέναν. Θα πορευτούμε μόνο με παίκτες που επιθυμούν πραγματικά να είναι στον ΑΟ Κέρκυρα και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Με ονόματα, τώρα... Θα έχουμε τους δύο τερματοφύλακες, τον Αναστασόπουλο και τον Χάμπερ. Ακόμη, τον Μπουκουβάλα, τον Κοντοδήμο, τον Βενέτη, τον Ζιάμπαρη και, θεωρώ, και τον Μαϊστόροβις. Επιπλέον, μαζί μας θα είναι και ο Χαμπλ με τον Ηλιάδη, αλλά και ο Καραλής. Υπάρχει η εκκρεμότητα με τους Μπάρκογλου και Αγρίτη, ενώ βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Ιωάννου, προκειμένου το δικό του θέμα να τελειώσει θετικά. Οι Οσμάν και Λαμπρόπουλος δεν ανήκουν στην ομάδα. Του Λαμπρόπουλου έληξε το συμβόλαιο τον Ιούνιο (σ.σ. υπήρξε αναπροσαρμογή της αρχικής τριετούς συμφωνίας) και πρώτη του προτεραιότητα είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό. Καλώς να πάει το παιδί. Από τη στιγμή, πάντως, που είναι μέσα στο όριο των 24 ετών, αν δεν βρει ομάδα, είναι ευπρόσδεκτος να έρθει και να μας βοηθήσει. Επίσης, υπάρχουν και κάποια πιο μικρά παιδιά (σ.σ. Πατηνιώτης, Βιόπουλος) με συμβόλαιο, που πέρσι δεν έπαιξαν, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με τον Γιάντση, για να είναι κι αυτός μαζί μας».

Για μεταγραφές ελεύθερων και δανεικών παικτών:
«Υπάρχουν παιδιά που αξίζει να τα προσεγγίσουμε. Άλλα από αυτά είναι έτοιμα να παίξουν και άλλα θέλουν χρόνο προσαρμογής. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση γενικά, είναι πιθανόν κάποιοι ποδοσφαιριστές κάτω από τα 24 να πάρουν μεγαλύτερη αξία από όση θα έπρεπε, καθώς ο νόμος τους κάνει... περιζήτητους! Γι' αυτό είπα ότι δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε ανακοινώσει πέντε, έξι, επτά μεταγραφές παικτών έως 24, για λόγους εντυπωσιασμού. Είμαστε, όμως, συγκεκριμένοι σ' αυτό που θέλουμε. Υπάρχει σαφές πλάνο από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Όσον αφορά στους δανεικούς, για όποια καλή περίπτωση υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει, είμαστε βεβαίως θετικοί. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ορισμένους παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Για το μέγεθος του ρόστερ:
«Θα έχει το πολύ, 24 παίκτες συν τους τρεις τερματοφύλακες. Και εκτιμώ ότι το πολύ σε μία εβδομάδα το ρόστερ θα είναι γεμάτο».

Για τον τρόπο δουλειάς με τους Νέους:
«Θα γίνουν εξειδικευμένες προπονήσεις, δύο την εβδομάδα, και σιγά - σιγά ο καθένας, ανάλογα με τη βελτίωση που θα έχει, θα βρίσκεται πιο κοντά στην πρώτη ομάδα. Ζήτησα ήδη από σήμερα να κάνουμε κάποιες δοκιμές για να δούμε κάποια παιδιά για τρεις – τέσσερις ημέρες. Έχω δει DVD, αλλά είναι καλύτερα τους παίκτες να τους ζεις για κάποιο διάστημα και να μιλάς μαζί τους. Για αριθμό παικτών από την U20, δεν μπορώ να πω. Αν υπάρξει η δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις θέσεις από εκεί, θα είναι μεγάλη χαρά για όλους. Θέλουμε, όμως, σίγουρα καλούς χαρακτήρες και αποδυτήρια, με παιδιά που θα δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Υπάρχει εξαιρετική διάθεση και συνεργασία με τους προπονητές. Κι ένας κοινός στόχος».

Χρήστος Γραμμένος
Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.