Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Μάντζιος: «Τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα»

Μάντζιος: «Τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα»


Πέμπτη, 06/09/2012
Στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" μίλησε ο Μάντζιος
© Σ.Καταπόδης
 
Σχετικές κατηγορίες
Ακης Μάντζιος

Για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΑΟ Κέρκυρα, σε αγωνιστικό επίπεδο, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Άκης Μάντζιος.

Αρχικά, για το γεγονός ότι πολλές ομάδες της Super League υποχρεώνονται να παίζουν με νέους παίκτες, ο τεχνικός των «Φαιάκων» είπε:
«Είναι πολύ δύσκολο να έχεις ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, όταν ορισμένες ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Είναι άλλο το να έχεις ένα κορμό παικτών και να ενσωματώσεις τέσσερα-πέντε παιδιά, και άλλο το να ξεκινάς με είκοσι καινούργια παιδιά, που δεν έχουν παραστάσεις Super League. Είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά μέσα σε ενάμιση μήνα να τα ετοιμάσεις, να αποκτήσουν ομοιογένεια και να παρουσιάσουν κάτι καλό. Είναι απίστευτα δύσκολα τα πράγματα».

Δικαιολογημένα, η κουβέντα πήγε στον Πανιώνιο, ο οποίος παρότι βασίζεται σε πιτσιρικάδες, εντούτοις έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Ο Μάντζιος ανέφερε:
«Ο Πανιώνιος είναι πιο έτοιμος να ανταπεξέλθει, από όλες τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχει ένας κορμός παιδιών που δουλεύτηκαν το τελευταίο εξάμηνο της περσινής σαιζόν, που ήμουν κι εγώ στην ομάδα, κ ι έχουν αποκτήσει παραστάσεις».

Ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε ότι η κατάσταση στον ΑΟΚ είναι δυσάρεστη:
«Τα πράγματα είναι δύσκολα, σε ότι αφορά και την ποιότητα, και την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών. Έχουμε ατέλειες σε αρκετές θέσεις. Ως γνωστόν, όταν δεν παίρνεις αδειοδότηση έχεις να κάνεις επιλογή μόνον τριών παικτών πάνω από 24 ετών. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε με νέα παιδιά να καλύψουμε κάποια κενά. Επαναλαμβάνω, τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα. Βέβαια, στις δύο πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίσαμε δύο πολύ καλές ομάδες, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα, που έπαιξαν στην Ευρώπη. Ομάδες έτοιμες, με ποιότητα και με τρομερό υλικό, κι επομένως η ψαλίδα είναι τεράστια για να γίνει σύγκριση μεταξύ της Κέρκυρας και των δύο αυτών ομάδων. Δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας των παιδιών. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος μας και πολύ δύσκολο το έργο το δικό μου και των συνεργατών μου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».

Ο Άκης Μάντζιος υποστήριξε ότι το φετινό Πρωτάθλημα μόνον ανταγωνιστικό δεν μπορεί να είναι:
«Δεν ξέρω αν θα είναι ένα Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων ή τεσσάρων ταχυτήτων. Υπάρχει ένα γκρουπ τεσσάρων-πέντε ομάδων που η μία μπορεί να συναγωνιστεί την άλλη, και από ‘κει και πέρα, το χάος! Η μέρα με τη νύχτα! Το Πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Η απόσταση είναι τεράστια και σίγουρα αυτό δεν ωφελεί. Λέμε ότι είναι ευκαιρία για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να παίξει, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορέσει να παίξει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Δεν είναι εύκολο να παίξουν τόσοι πολλοί παίκτες που δεν είναι έτοιμοι. Δεν μπορείς έτσι ξαφνικά να βάλεις παιδιά να παίξουν στη Super League. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά να μάθουν τακτική, να μπορούν να κρατάνε τη μπάλα και να μπορούν να επιτεθούν και να αμυνθούν σωστά».

Το γεγονός ότι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του ΑΟΚ δεν έχουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Έλληνα προπονητή:
«Στην ομάδα της Κέρκυρας υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν καθόλου παραστάσεις επιπέδου Super League, γι’ αυτό δεν έχουν την ποιότητα και την ετοιμότητα. Άλλα από αυτά έπαιζαν στη Β’ Εθνική, άλλα στη Γ’ Εθνική και άλλα στους Νέους. Αυτά τα παιδιά αν δεν έχουν και κάποια εμπειρία, κάποιους παίκτες καλούς δίπλα τους να τα καθοδηγήσουν, θα έχουν πρόβλημα. Σε κάποια παιχνίδια θα είναι καλοί, σε κάποια θα χάνονται. Όλα αυτά τα παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις κι εμπειρίες, δεν έχουν διάρκεια. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και στην ομάδα μας».

Στην ερώτηση για το αν έχει τη στήριξη της Διοίκησης της ΠΑΕ, απάντησε:
«Στην Ελλάδα ζούμε και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ευθύνη, όσο αναλογεί στον προπονητή, την έχω και θα την έχω. Οι άνθρωποι της Διοίκησης έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Από την ομάδα έχουν φύγει πάρα πολλοί καλοί παίκτες από πέρσι και δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσουμε με αντίστοιχους. Δεν χρειάζεται απογοήτευση. Χρειάζεται μόνο δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όλοι αυτό που μπορούμε. Κι εμείς, ως προπονητικό τιμ, και οι παίκτες αυτό που μπορούν θα το δώσουν».

Ο Μάντζιος κατατάσσει τον εαυτό του μεταξύ των… άτυχων προπονητών:
«Είμαστε κάποια προπονητές στη Super League που είμαστε, σε εισαγωγικά, άτυχοι! Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε πάρα πολλές δυσκολίες και σε πάρα πολλά προβλήματα φέτος. Αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Θα πρέπει ο καθένας να προσπαθήσει να δουλέψει στην ομάδα που εργάζεται».

Τέλος, εξέφρασε την αντίθεσή του για την πιθανή αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος:
«Πιστεύω ότι δεν είναι καλό να αυξηθούν οι ομάδες της Super League. Όμως, αναμειγνύεται η πολιτική με το ποδόσφαιρο και προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν όλους. Εδώ, και με 16 ομάδες το επίπεδο και η ποιότητα είναι τραγικά φέτος. Πιστεύω ότι θα είναι το χειρότερο Πρωτάθλημα όλων των εποχών. Βλέπουμε ότι οι ομάδες έχουν πάρα πολλά προβλήματα».

Χρήστος Γραμμένος
Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.