Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Α. Γουλής: «Φέρθηκαν στον Χαμπλ σαν να ήταν σκυλί»!

Α. Γουλής: «Φέρθηκαν στον Χαμπλ σαν να ήταν σκυλί»!

Ο Γιαν Χαμπλ την προηγούμη αγωνιστική περίοδο (11-12) ήταν από τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα που είχαν πολύ ικανοποιητική απόδοση στους αγώνες που έπαιξαν, όμως από τότε και μέχρι τη σαιζόν που πρόσφατα τέλειωσε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και οι σχέσεις μεταξύ παίκτη και ΠΑΕ Κέρκυρα έχουν φτάσει στα άκρα

Δευτέρα, 27/05/2013
Ï ÔóÝ÷ïò ìÝóïò ìå ôçí öáíÝëá ôïõ ÁÏÊ
© Ó.Êáôáðüäçò
 
Σχετικές κατηγορίες
Διοικητικά Νέα
Πρώην παίκτες


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Ο Γιαν Χαμπλ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2011-2012) ήταν από τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα που είχαν πολύ ικανοποιητική απόδοση στους αγώνες που έπαιξαν, συμβάλλοντας στην παραμονή της ομάδας στη Super League.

Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να καταθέσει προσφυγή κατά της ΠΑΕ, λόγω των μεγάλων οφειλών που υπήρχαν προς το πρόσωπό του, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να κατοχυρώσει τα δεδουλευμένα του και παράλληλα να πάρει την ελευθέρας του, αφού είχε συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια (ως τις 30/6/2014).

Έπειτα, όμως, από παρέμβαση του ιδιοκτήτη της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, Γιώργου Λιμπάντση, ο διεθνής Τσέχος αμυντικός-χαφ πείστηκε να αποσύρει την προσφυγή του και παρέμεινε στο ρόστερ των «Φαιάκων».

Ξεκίνησε το φετινό Πρωτάθλημα της Super League και ο τότε προπονητής της ομάδας, ο ¶κης Μάντζιος, εξ αρχής εμπιστεύονταν τον Χαμπλ. Ώσπου ξαφνικά, τον «καρατόμησε», άνευ λόγου και αιτίας!

Συγκεκριμένα, στο 26ο λεπτό του εκτός έδρας παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, για την 6η αγωνιστική, ο Μάντζιος προέβη στην αντικατάσταση του 24χρονου παίκτη. Ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο ο Γιαν Χαμπλ «τελείωσε» για τον ΑΟ Κέρκυρα!

Έκτοτε, ωστόσο, η στάση των ανθρώπων του ΑΟΚ υπήρξε απαράδεκτη απέναντι στον Τσέχο ποδοσφαιριστή! Ο οποίος όχι μόνο δεν πληρώνονταν από την ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης (!!!), αλλά και ο Μάντζιος τον είχε θέσει εντελώς στο περιθώριο! Πέραν του ότι τον είχε κόψει από τους αγώνες και τις αποστολές, δεν του επέτρεπε ούτε καν να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά τον έστελνε σε μια γωνία για να κάνει ατομικό πρόγραμμα.

Συμπεριφορά, λοιπόν, απίστευτη και απάνθρωπη, που σε καμία περίπτωση δεν τιμά την ιστορία και το επίπεδο του ΑΟ Κέρκυρα. Απέναντι σε ένα νέο παιδί, που ήρθε στην χώρα μας για να παίξει μπάλα. Και το οποίο δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ώστε να του φερθούν κατΆ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο.

Αλλά όπως έχουμε αναφέρει και σε προγενέστερα άρθρα μας, ο τότε τεχνικός των «κυανέρυθρων», υπό την ανοχή της Διοίκησης, είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομάδα. Με τις επιλογές, τις αποφάσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά του, ο ¶κης Μάντζιος την διάλυσε και την οδήγησε στον υποβιβασμό από τη μεγάλη Κατηγορία.

Όπως, λοιπόν, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, με την αποπομπή του Γιαν Χαμπλ η ομάδα δεν έγινε καλύτερη. Αντιθέτως, η μεσοαμυντική της γραμμή αποδυναμώθηκε, χάνοντας ένα σημαντικό και αξιόλογο «εργαλείο».

Ο ΑΟ Κέρκυρα με πολύ άκομψο τρόπο, αφήνοντας τον Χαμπλ απλήρωτο, αποκομμένο από τα ματς της ομάδας και απομονωμένο στις προπονήσεις, τον ωθούσε σε πρόωρη και οικειοθελή αποχώρηση, ώστε η ΠΑΕ να αποφύγει και την αποζημίωση για το συμβόλαιο που είχε ο παίκτης ως τον Ιούνιο του 2014. Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Τσέχος τον Δεκέμβρη που πέρασε ζήτησε να αποδεσμευτεί, μη αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση.

Έτσι, λύθηκε η συνεργασία του Γιαν Χαμπλ με τους «Φαίακες», ενάμιση χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Ούτε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» δεν του είπαν, για την προσφορά του στο σωματείο την προηγούμενη διετία …

Ο ποδοσφαιριστής είχε λαμβάνειν από τον ΑΟ Κέρκυρα ένα ποσό της τάξης των 180.000 ευρώ. Ύστερα από συζητήσεις με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ, οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν στις 70.000 ευρώ. Ο 24χρονος παίκτης πήρε την ελευθέρας του κι έφυγε πολύ απογοητευμένος από την Ελλάδα, ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα (τον Γενάρη) εντάχθηκε στην Οστράβα (ομάδα της ΑΆ Εθνικής της Τσεχίας), στην οποία πλέον έχει καθιερωθεί ως βασικός.

«Ο Γιαν Χαμπλ αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και του άρεσε πολύ το νησί της Κέρκυρας. Σεβόταν την ομάδα και τους ανθρώπους της, γιΆ αυτό κι έπαιζε απλήρωτος για μεγάλο διάστημα, ενώ απέσυρε και την προσφυγή που είχε κάνει το προηγούμενο καλοκαίρι. Γενικά, έκανε τεράστια υπομονή», μας επισήμανε ο ατζέντης του Τσέχου παίκτη, ο ¶γγελος Γουλής, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Ο Έλληνας μάνατζερ, ο οποίος την τελευταία 20ετία διαμένει μόνιμα στην Πράγα, τόνισε στη συνέχεια: «Για τον Χαμπλ η Κέρκυρα αποτελούσε ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του και ήθελε πολύ να βοηθήσει την ομάδα. Αλλά φέτος κάποιοι δεν τον άφησαν. Η συμπεριφορά προς το πρόσωπο ενός νέου παιδιού κι επαγγελματία ποδοσφαιριστή δεν ήταν η πρέπουσα. Του φέρθηκαν σαν να ήταν σκυλί».

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γουλής, η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα δεν πλήρωσε στον Γιαν Χαμπλ ούτε ευρώ από τις 70.000 που είχαν συμφωνήσει ώστε να λυθεί η συνεργασία τους. Για το λόγο αυτό, ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε προσφυγή στην ΕΠΟ, την οποία και κέρδισε. Η Ομοσπονδία αποφάσισε πως θα πρέπει ο ΑΟ Κέρκυρα να καταβάλει τις 70.000 ευρώ σε 32 δόσεις, διαφορετικά θα αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα.

Ωστόσο, η κερκυραϊκή ΠΑΕ στάθηκε και πάλι ασυνεπής απέναντι στην υποχρέωσή της προς τον Χαμπλ και δεν του έχει καταβάλει καμία από τις δόσεις που επιτάσσει ο διακανονισμός τον οποίο έκανε η ΕΠΟ (έχει ήδη λήξει και η δεύτερη δόση). Η πλευρά του παίκτη ετοιμάζεται τώρα να στείλει υπόμνημα στην Ομοσπονδία, προκειμένου να καταγγείλει τη στάση της ΠΑΕ, επομένως ο ΑΟ Κέρκυρα αν δεν συμμορφωθεί κινδυνεύει πλέον σοβαρά με αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Äçìïôéêü ÓôÜäéï ÊïìïôçíÞò
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.