Αρχική Σελίδα | Επικοινωνία | Συντελεστές | Forum | Blogs | Gallery | 'Υμνος
Αρχική σελίδα » Οριστικά “τέλος” για φέτος η ομάδα!

Οριστικά “τέλος” για φέτος η ομάδα!

Τελικά, η ανδρική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα την καινούργια αγωνιστική περίοδο (2013-14) δεν θα λάβει μέρος σε κάποια ποδοσφαιρική Κατηγορία. Ούε εθνική, ούτε τοπική

Δευτέρα, 19/08/2013
Ï ÁÏ ÊÝñêõñá äåí èá ëÜâåé ìÝñïò óå êáíÝíá ðñùôÜèëçìá


• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Τελικά, η ανδρική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα την καινούργια αγωνιστική περίοδο (2013-2014) δεν θα λάβει μέρος σε κάποια ποδοσφαιρική Κατηγορία. Ούτε εθνική, ούτε τοπική.

Μετά από τον υποβιβασμό του από τη Super League, ο ΑΟΚ κανονικά θα μετείχε στο Πρωτάθλημα της Football League. Κάτι το οποίο εν τέλει ματαιώθηκε, λόγω της συγχώνευσής του με τον ΑΟ Κασσιώπης, τον προηγούμενο μήνα.

Και μπορεί η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα να έβαλε… λουκέτο, λόγω χρεοκοπίας, ωστόσο ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα λειτουργεί κανονικά. Και είχε το δικαίωμα να «κατεβάσει» την ομάδα σε ερασιτεχνική Κατηγορία, δηλαδή είτε τη ΓΆ Εθνική, είτε το τοπικό της ΕΠΣΚ. Κάτι το οποίο, όμως, δεν συνέβη.

Για το ενδεχόμενο να λάβει μέρος ο ΑΟΚ στη ΓΆ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, έγινε συζήτηση ανάμεσα στον Γιώργο Λιμπάντση και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα. Ωστόσο, η προοπτική αυτή απορρίφθηκε, διότι οι δύο πλευρές δήλωσαν αδυναμία στο να ανταπεξέλθουν στο κόστος (λειτουργικά έξοδα, αμοιβή τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών, οδοιπορικά με πούλμαν και φέρυ-μπωτ, αποζημιώσεις διαιτησίας).

Έτσι, μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου που τελείωσε η προθεσμία της ΕΠΟ για τη δήλωσης συμμετοχής στη ΓΆ Εθνική, το σωματείο δεν κατέθεσε αίτηση για συμμετοχή.

Πλέον, απέμενε το τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κέρκυρας, όπου αρχικά η διορία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής έληγε την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΟ Κέρκυρα, με παρέμβασή του, ζητούσε από τον Ερασιτέχνη να «κατεβάσει» την ομάδα στην Α1Ά Κατηγορία, ώστε τη νέα σαιζόν να υπάρχει ο σύλλογος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και να μην μείνει ανενεργός, όσον αφορά την ανδρική ομάδα. Παρότι, λοιπόν, τα έξοδα στο τοπικό είναι αισθητά λιγότερα απΆ ότι στη ΓΆ Εθνική, εν τούτοις η Διοίκηση του Ερασιτέχνη έκρινε πως δεν θα μπορούσε ούτε κι εδώ να ανταποκριθεί στο οικονομικό σκέλος.

Η ΕΠΣΚ έδωσε παράταση μίας εβδομάδας για τις δηλώσεις συμμετοχής στις διοργανώσεις της, η οποία εξέπνευσε την περασμένη Παρασκευή (16 Αυγούστου). Ο ΑΟ Κέρκυρα δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κι έτσι έμεινε έξω και από το τοπικό…

Επομένως, την επερχόμενη περίοδο, στον Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα θα λειτουργούν τόσο η Ακαδημία Ποδοσφαίρου (κατηγορίες Παίδων και Προπαίδων), όσο και το Τμήμα Στίβου. Κάτι το οποίο άλλωστε είχαμε αποκαλύψει σε προγενέστερο ρεπορτάζ μας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε και σχετική επίσημη ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη.

Όσον αφορά τις μέχρι πρότινος υφιστάμενες ομάδες Νέων Κ20 και Κ17, που λειτουργούσαν στον Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα και λάμβαναν την προηγούμενη τριετία στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Super League, υπάρχει πλέον συνεργασία του Ερασιτέχνη με τη νεοσύστατη ΠΑΕ Κέρκυρα. Και πολλοί νέοι παίκτες των ομάδων εκείνων θα στελεχώσουν την υπό δημιουργία ομάδα Νέων Κ19 της συγχωνευμένης ΠΑΕ, που θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Football League (με προπονητή τον Γιάννη Χονδρογιάννη), ενώ κάποια άλλα παιδιά δοκιμάζονται στην πρώτη ομάδα της ΠΑΕ από τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου, και ορισμένα άλλα έμειναν ελεύθερα.

Κι επειδή ο σύλλογος των βετεράνων του ΑΟ Κέρκυρα στην τελευταία του ανακοίνωση ζητούσε επιτακτικά συνάντηση με το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΚ, όπως πληροφορηθήκαμε αυτό το ραντεβού θα «κλειστεί» στις επόμενες μέρες, οπότε και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και θα επισημάνουν τις θέσεις και τις σκέψεις τους.

Πάντως, στις τάξεις του σωματείου των παλαιμάχων επικρατεί αγανάκτηση και δυσαρέσκεια για την αγωνιστική αδράνεια στην οποία υποχρεώνεται η ποδοσφαιρική ομάδα και τη «νέκρωσή» της. Και υπαίτιο γιΆ αυτό, θεωρούν τον Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα.

Όπως μας έλεγε χθες μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων… «Ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα δεν δήλωσε τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1Ά τοπική Κατηγορία, όχι γιατί δεν διαθέτει τα λιγοστά χρήματα που απαιτούνται, αλλά προφανώς διότι φοβήθηκε ότι η ομάδα θα τύγχανε της στήριξης του φίλαθλου κόσμου του νησιού και των “Vourligans”, οι οποίοι θα σνόμπαραν την καινούργια ομάδα».

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, όποτε (και εάν) γίνει αυτή η συνάντηση των βετεράνων με τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί ένταση!

Από ΅κει και πέρα, «κυκλοφόρησε» ότι κάποιοι είχαν ζητήσει από τον Ερασιτέχνη να τους παραχωρήσει το καταστατικό του ΑΟ Κέρκυρα, ώστε να «κατεβάσουν» εκείνοι την ομάδα στο τοπικό Πρωτάθλημα και πως τους το αρνήθηκε. Αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από διοικητικό στέλεχος του Ερασιτέχνη, με το οποίο επικοινωνήσαμε.

Δική μας άποψη είναι ότι ο ΑΟ Κέρκυρα θα έπρεπε να δώσει το «παρών» έστω και στην Α1Ά τοπική Κατηγορία της επερχόμενης περιόδου. Δεν είναι δυνατό , ούτε και λογικό, μια ομάδα που τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Super League, να εξαφανίζεται αιφνιδίως από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας και της Κέρκυρας!!!

Κι αν όντως το μοναδικό πρόβλημα είχε να κάνει με το οικονομικό, τότε θέτουμε την εξής παρατήρηση και ρητορική ερώτηση:
Στο τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι η νεοδημιούργητη ΠΑΕ Κέρκυρα πραγματοποιεί πάρα πολλές μεταγραφικές κινήσεις, εκ των οποίων ορισμένες είναι «ηχηρές» και πολύ δαπανηρές, όσον αγορά τους μη Κερκυραίους παίκτες. Οι κύριοι Λιμπάντσης και Κουτσούρης, λοιπόν, για ποιο λόγο δεν έκαβαν μια «μεγάλη» μεταγραφή λιγότερη, ώστε με αυτά τα 20-30 χιλιάρικα που θα εξοικονομούσαν να ενίσχυαν τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ, προκειμένου να «κατέβαζε» την ιστορική ομάδα στο τοπικό της ΕΠΣΚ;

Αλλά επειδή τώρα οι προθεσμίες έχουν λήξει, θεωρούμε πως θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε τη μεθεπόμενη αγωνιστική σαιζόν η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα να επαναδραστηριοποιηθεί. Και η ιστορία του ταλαιπωρημένου μεν, αλλά πολύ αγαπητού σωματείου, να συνεχιστεί!!!
Προηγούμενος Αγώνας
2 - 1
ΠανθρακικόςΚέρκυρα
Superleague 30η αγωνιστική
Äçìïôéêü ÓôÜäéï ÊïìïôçíÞò
Κυριακή, 21/04/2013
περισσότερες πληροφορίες >>
Βαθμολογία
Θ.ΟμάδαΒαθμ.Αγ.
1.Ολυμπιακός7730
2.Π.Α.Ο.Κ.6230
3.Αστέρας Τρίπολης5630
4.Ατρόμητος4630
5.Π.Α.Σ. Γιάννενα4430
6.SKODA Ξάνθη4030
-.Παναθηναϊκός4030
8.Πανθρακικός3630
-.Πανιώνιος3630
-.Πλατανιάς3630
11.Λεβαδειακός3430
12.Άρης3330
-.Βέροια3330
14.Ο.Φ.Η.3230
15.Α.Ε.Κ.3030
16.Κέρκυρα2030
Copyright www.aokerkyra.com 2003-2008
Οποιαδήποτε χρήση κειμένων πρέπει να συνοδεύεται από αναφορά στην πηγή (www.aokerkyra.com) και τον συντάκτη. H ιστοσελίδα αυτή δεν εκφράζει θέσεις και απόψεις της Α.Ο.Κέρκυρα ΠΑΕ, ούτε είναι συλλογικό όργανο των φιλάθλων της ομάδας. Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντα.