Ούτε κρύο, ούτε ζέστη
… δεν θα έπρεπε να κάνει για τους φίλους της ομάδας μας το γεγονός ότι ο Σπύρος Καλογιάννης, κινεί τα νήματα της ΕΠΑΕ (κανένας δεν μπορεί να την πει ΕΕΠ-Β-Γ, όλοι έχουν συνηθίσει το παλιό όνομα). Το ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, είναι και ισχυρός άνδρας της Λίγκας, ουδώλως θα έπρεπε να αφορά την ομάδα αγωνιστικά τουλάχιστον. Αλλά φοβάμαι, ότι στην Ελλάδα ζούμε και όχι μόνο επηρεάζει αλλά ενδεχομένως να καθορίζει πολλά για το μέλλον της ομάδας αυτή η κίνηση. Καλώς ή κακώς όμως προήλθε από μια δημοκρατική διαδικασία μεταξύ ανθρώπων που σίγουρα έχουν τα ίδια συμφέροντα για τη θέση του προέδρου της λίγκας και άρα θα μπορούσαν να “χτυπήσουν” την προεδρία.
Όταν σε μια ψηφοφορία ψηφίζουν 25 άτομα και δεν είναι και οι 25 υποψήφιοι, τότε θα πεί πως κάποιοι δεν θέλουν τη θέση, έχοντας εμπιστοσύνη σε αυτόν που την πέρνει και εκτιμούν πως οι κινήσεις του θα είναι αν όχι προς το συμφέρον τους, τουλάχιστον προς τη μοιρασιά του καρπουζιου στα 2, άντε και τα κουκούτσια σε αυτόν που κρατάει το μαχαίρι. Τα κουκούτσια όμως είναι που δίνουν ελπίδες στους φιλάθλους του ΑΟ Κέρκυρα. Τα ίδια κουκούτσια που έδωσαν χαρά στους φίλους του Πανσερραϊκού πέρσι και του Λεβαδειακού πρόπερσι.
Πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για μεγάλο, σπρώξιμο στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο. Όμως όπως έγραψα πιο πάνω, πρόκειται για κουκούτσια. Κουκούτσια που παίζουν ρόλο, όχι όμως και τόσο μεγάλο αν η ομάδα του προέδρου της Λίγκας δεν είναι ικανή να τα εκμεταλλευτεί.
1ον) Η διαιτησία δεν ελέγχεται από τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, αλλά από την ΕΠΟ. Φρούδες λοιπόν οι ελπίδες όσων περίμεναν κάνα πεναλτάκι για ξελάσπωμα
2ον) Το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΑΕ, είναι ένα καραγκιοζιλίκι από μόνο του. Μπορεί να αθωωθεί παίκτης ή προπονητής ή παράγοντας με ψευδομάρτυρες και ηλίθιες εικασίες χωρίς να ιδρώσει και πολύ. (Αποδείξεις δεν υπάρχουν και ούτε και πρόκειται να υπάρξουν). Συνεπώς έστω ότι ο Καλογιάννης, σε περίπτωση που πάμε σε δικαιοδοτικό, βοηθάει την ομάδα, δεν κάνει δα και κάτι σπουδαίο.
3ον) Οι χορηγίες και τα φράγκα που μπαίνουν στη Λίγκα, πάνε σε όλους (θέλω να ελπίζω με πλήρη διαφάνεια - αν όχι ζήτω μας). Οπότε ούτε λεφτά παραπάνω θα πάρουμε.
4ον) Τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις είναι και αυτές προκαθορισμένες στον αριθμό για κάθε ομάδα. Άρα ούτε εδώ μπορεί να κάνει κάτι. Δηλαδή, και να έκανε το ίδιο είναι… να κι αν μας δείχνει η TV να κι αν δεν μας δείχνει.
Συνεπώς προς τι η όλη χαρά για την εκλογή του Σπύρου Καλογιάννη? Μήπως ανεβήκαμε ήδη, χωρίς να παίξουμε μπάλα? Μήπως κάποιοι περιμένουν η ομάδα να ανέβει όχι με το σπαθί της αλλά με πλάγια μέσα? (Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι). Το μόνο όφελος που βλέπω εγώ είναι οτι ο Σπύρος Καλογιάννης, θα είναι ένα κεντρικό σημείο και σημείο αναφοράς για όλες της ομάδες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα μπορεί να επικοινωνεί με όλους τους προέδρους και πιθανόν η ομάδα θα μπορεί να βγεί εκτός των πονηρών μαγειρεμάτων που συνηθίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Φυσικά υπάρχουν και τα αρνητικά. Κύριε Καλογιάννη είστε πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Και πρέπει να είστε και να φαίνεστε τίμιος. Γιατί μετά το 2 στα 2 των προκατόχων σας, οι υπόλοιποι έχουν αποκτήσει μύτη κυνηγόσκυλου και ψάχνονται για καυγά. Επίσης επειδή προβλέπω τα ίδια τα περσινά, αφού δε διάβασα πουθενά να έδωσε λεφτά η Σούπερλίγκα για την ΕΠΑΕ, θα έχουμε κι εκεί μεγάλα γλέντια, με ομόφωνες αποφάσεις στην αρχή και ομόφωνες “παραφωνίες” στο τέλος.
Πολλοί λοιπόν, καλά θα κάνουν, να μην περιμένουν θαύματα από τον Καλογιάννη, επείδή έγινε πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Τα θαύματα θα τα περιμένω, εγώ προσωπικά, από τον Αλεξανδρή και τους παίκτες του γιατί αυτοί είναι οι μόνοι σίγουροι που μπορούν να μας οδηγήσουν στην Α’ Εθνική. Σε αυτούς λοιπόν στρέψτε την προσοχή σας…
mekios on Ιούλιος 15th 2008 in Γνώμες

Κερκυραιος φιλαθλος
responded on 15 Ιολ 2008 at 10:51 π.μ. #
Το γεγονος,οτι υπαρχει το προηγουμενο του Λεβαδειακου και του Πανσερραικου,οπου ανεβηκαν στην Α εθνικη,ενω ο προεδρος τους ηταν προεδρος και στην Λιγκα,ισως και να ειναι εις βαρος μας,γιατι δεν μπορει αυτο να γινεται καθε φορα…
Το οτι ο Καλογιαννης ανελαβε προεδρος της Λιγκας,ειναι μια δικαιωση για τον ιδιο,αλλα και για την Κερκυρα.
Οταν υπαρχουν ιστορικες ομαδες μεγαλων πολεων,που παρακαλανε να τις αναλαβει ενας ”Κουγιας” η ενας ”Ψωμιαδης” η ενας ”Μπεος”,ειναι πολυ τυχερη η Κερκυρα να εχει προεδρο καποιον σαν τον Καλογιαννη.
Και δεν ειναι γλυψιμο αυτο που γραφω…[δεν τον γνωριζω προσωπικα,ουτε εχουμε μιλησει ποτε],μιλαω απλα σαν Κερκυραιος φιλαθλος και εχοντας ζησει τα πετρινα χρονια του Κερκυραικου ποδοσφαιρου.
Ελπιζω ο Καλογιαννης σαν προεδρος της Λιγκας,να πιεσει την πολιτεια για να γινουν περισσοτερα εργα σε γηπεδα Β-Γ εθνικης,οπως επισης και να πιεσει τα μεσα ενημερωσης να δωσουν μεγαλυτερη προβολη στα πρωταθληματα Β-Γ εθνικης.
NikFrance
responded on 07 Αυγ 2008 at 11:46 π.μ. #
Πρόσεχε τι λες φιλαράκο θα “τιμωρηθείς”…ο mekios και η παρέα του είναι κατά του προεδρου..!!
mekios
responded on 07 Αυγ 2008 at 1:21 μ.μ. #
Για μια ακόμα φορά λές ότι θέλεις.
Βλέπεις παραπάνω να είμαι κατά του Προέδρου? Δεν σε πιάνω ώρες ώρες. Σου έχω εξηγήσει στα Ελληνικά 100 χιλιάδες φορές, ότι δεν είμαι κατά κανενός. Αμα κάποιος κάνει λάθος θα τον κρίνω και άμα κάνει σωστό θα βγώ να φωνάξω το όνομα του στο Σαρόκο. Ντε και καλά ότι είμαι κατά του προέδρου.